top of page

Verdens beste speaker er klar for ski-NM

Han blir av mange kalt verdens beste speaker. Nå kommer Kjell-Erik Kristiansen fra Mysen til Gjøvik for å formidle alt som skjer både på stadion og ute i løypene til publikum på ski-NM.


NM-SPEAKER: Kjell-Erik Kristiansen vil formidle alt som skjer på stadion og i løypene til publikum på NM.


Kjell-Erik Kristiansen revolusjonerte speakertjenesten da han sammen med et par andre introduserte begrepet arenaproduksjon under ski-VM i Falun i 1993.

Året etter fikk han hovedansvaret for OL på Lillehammer, og siden har 62-åringen fra Mysen vært speaker på utallige arrangementer i en rekke ulike idretter. På CV’n står det blant annet 8 OL, cirka 45 VM og 1000 verdenscuper i 21 forskjellige land.

Et knøttlite virus spredt fra Kina snudde imidlertid opp ned på hele tilværelsen i mars 2019.

Nesten apatisk

- Jeg er vel et kroneksempel på hva koronaen kunne gjøre med folk. Fra å være vant med å jobbe 80 timer i uka, aldri være i ro og ha 200 reisedager i året, satt jeg plutselig hjemme i stua uten å ha noe å gjøre, forteller han.

En ting er at han tapte omtrent en million kroner i inntekter uten å få kompensert mer enn 10.000 kroner. Enda tøffere var den psykiske belastningen.

- Jeg begynte å bli apatisk, gadd ingenting og spurte meg sjøl om det var noe vits i det jeg drev på med? Om det var noen som brydde seg? Å plutselig ha følelsen av ikke å

være verdt noe, knuste sjøltilliten og førte til en pasifiserende livsførsel. Det var tøft, innrømmer han.

Blodpropp på VM

I tillegg opplevde han å få blodpropp i begge lungene på første dag av ski-VM i Seefeld i 2019.

- Det bar i hui og hast med blålys og sirener til sykehuset i Innsbruck, men jeg hadde med PC’en og var innstilt på å jobbe mens sykepleiere og leger geleidet meg til intensiven. Jeg er vel den eneste som har ligget der og spurt etter koden til internett, humrer han.

To dager seinere var han tilbake i speakerbua.

- Jeg fortalte legen at det sto 40.000 og ventet på meg på stadion. Det var jo ingen andre – ingen reserveløsning – så jeg fikk dra på eget ansvar. Det var sikkert ikke bra,

men de følgende fem ukene dekket jeg tre VM.

En besettelse

I nær desperasjon måtte han finne på noe annet å gjøre enn å pante tomflasker da korona-restriksjonene ble opprettholdt og «speakersjappa» måtte holde stengt i uker og måneder.

- Jeg hadde så vidt forsøkt stolpejakt også før pandemien, men nå ble det det nesten en besettelse. Da alt annet raste sammen, holdt stolpejakten meg oppe på et vis.

Trening fire-fem ganger i uka har jo vært en livsstil for meg. Under pandemien ble stolpejakt redningen. I tillegg tok det meg til steder jeg aldri har vært før, forteller Kjell-Erik Kristiansen.

Og det skal godt gjøres for en kar som har reist verden rundt og livnært seg som speaker og journalist siden han debuterte på Veteran-VM i orientering hjemme på Mysen i 1986. Nå er han tilbake i manesjen for fullt og gleder seg til å komme til Gjøvik i januar.

Håper på mye folk

- Jeg var speaker på ski-NM første gang på Lillehammer i 1993 – det var et slags «uttak» til OL året. Den gang bodde jeg i Sverige, så det var ikke så mange jobber jeg hadde gjort i Norge før, forteller 62-åringen.

30 år seinere gleder han seg til å komme til Gjøvik og Vindplassen.

- Jeg håper det kommer mye folk og ser på. Det er jo en utfordring når NM blir sendt på TV, men med Mathilde Myhrvold, Ansgar Evensen og forhåpentligvis Ingvild Flugstad Østberg på startstreken, håper jeg den store lokalinteressen for skisport i distriktet resulterer i masse folk på stadion.

- Og det beste av alt, er jo at det er gratis inngang. I tillegg har Vind arrangert NM før, så de vet hva de går til. Så får det bli min utfordring å gjøre det mer interessant for folk å være til stede på Vindplassen enn i sofaen foran TV, avslutter Kjell-Erik Kristiansen.


648 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page