top of page

Raufoss-elever er viktig for maten

Elevene på restaurant- og matfag på Raufoss videregående skole har litt av hvert på menyen til ski-NM. - Vi gleder oss til å servere både NRK, Skiforbundet og NM-staben, forsikrer «kokkeelevene».

HELE KOKKEGJENGEN: VG1 ved Raufoss videregående skole er klare til å servere NRK, Skiforbundet og NM-staben.


Kanskje står ikke laks i ulike varianter på menyen når 35 elever fra VG1 og VG2 på Raufoss fyller serveringsbrettene på den tredje uka i januar. Men mat skal det bli. God mat.

- Dette er et oppdrag vi har tatt på oss med stor glede. Nærmere praksis enn dette får ikke elevene. Det ligger en god yrkesforankring i dette oppdraget, forsikrer Heike Steen.


NM-KLARE: Mathea Berntsen (f.v), Christian Thorbjørnsen, Mantas Jucius og Sivert Skjellerud gleder seg til servitørjobben på Ski-NM.


Realistisk

Han er yrkesfaglærer ved Raufoss videregående skole og er opptatt av at elevene må øve for å lære noe.

- Og mer realistisk enn dette, får vi det ikke, fastslår han.

De 18 elevene på VG1 er i vert fall klare på at ingen skal gå sultne på jobb når de kommer til Gjøvik.

- Jeg blir kanskje litt nervøs i starten, men tror først og fremst det blir veldig spennende. Jeg gleder meg i hvert fall veldig, forsikrer Jirasak Walheim.

Det samme gjør Sivert Skjellerud.

- Det blir veldig interessant å prøve å lage mye og god mat. Det blir morsomt.


FORNØYD: Pernilla Egedius har hovedansvar for all bevertning under NM og er fornøyd med avtalen hun har gjort med Raufoss videregående skole.


Sjef for all bevertning

Pernilla Egedius er en av flere hunder frivillige som skal sørge for at NM forhåpentligvis blir en real skifest. Under mesterskapet har hun hovedansvar for all bevertning.

- Det er en stor jobb, og jeg er veldig glad for at Raufoss videregående har tatt på seg all matservering til NRK, Skiforbundet og NM-staben, innleder hun.

For alle andre blir det matservering i GOBB-hallen.

- Det er der hovedserveringen vil finne sted. I tillegg vil vi ha serveringsboder, grillplasser og bålplasser rundt stadion, tilføyer hun.

Sjøl er hun usikker på hvor mange mennesker som skal bespises under de fire NM-dagene.


LITT HJELP: Jirasak Walheim får litt hjelp med finishen av yrkesfaglærer Patrik Andersson Winberg.


Mange munner

- Men jeg tror fort det kan dreie seg om bortimot 1000 personer hver dag. Det blir i hvert fall mange munner å mette, sier hun.

Både Pernilla Egedius og arrangørklubben Vind IL er opptatt av at ski-NM skal være et arrangement for hele byen og distriktet.

- Ski-NM skal ha en verdig også for de som ikke er interesserte i ski. Vi har hele tiden hatt en overordnet tanke om at så mange som mulig skal bidra, avslutter «serveringsmester» Pernilla Egedius.


SISTE FINISH: Mays Ghourli rører i grytene for å gjøre alt klart til servering.

781 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page