top of page

MedVind-konferansen 18. januar

Updated: Jan 16, 2023

Velkommen til MedVind-konferansen og næringslivstreff i anledning SKI -NM 2023.


Tid og sted

Mustadsalen, Quality Hotel Strand, 18. januar kl 08.15 - 14:15
Program

Registering, sporty lunsj og kaffe fra 08:15. Det faglige programmet starter 08:45


Velkommen og innledning

Konferansier Åge Skinstad, påtroppende VM-sjef for SKI-VM i Trondheim


Store arrangement som lokomotiv for nærings- og stedsutvikling

Kristin Murer Stemland, konstituert CEO, sportsjef og leder strategi og forretningsutvikling, Ski-VM Trondheim


10 år som skipresident - behind the scenes

Erik Røste, administrerende direktør i Norengros Ødegaard AS og tidligere skipresident i Norges Skiforbund


Norsk Tipping i et samfunnsperspektiv

Tonje Sagstuen, direktør ansvarlighet, samfunn og kommunikasjon i Norsk Tipping


10:15 - 10:40 Quality break med softis og popcorn - Kort pause


Mangel på prestasjonsangst

Arvid Sulland, konsernsjef i Sulland Gruppen i dialog med Åge Skinstad


Vind-vinn: Idrett & næringsliv

Atle Kigen, kommunikasjonsjef Aker ASA


En idrett – hvordan bli bedre sammen

Bjørnar Erikstad, daglig leder Stiftelsen VI


«Gleden av å prestere» et underholdningsforedrag om Prosjekt Toppidrett

Nils Ingar Aadne, komiker og langrennsløper


Avrunding v/Åge Skinstad


13:00 - 14:00 LUNSJ OG MINGLE - Wraps og suppe


Last ned programmet


MedVind-Konferansen_program
.pdf
Download PDF • 857KB


Om foredragsholderne

Åge Skinstad

Påtroppende VM-sjef for SKI-VM i Trondheim

Konferansier

Skinstad var sjef for norsk langrenn fra 06/07 sesongen til 14/15 sesongen og har ledererfaring fra Madshus, Norges Skiforbund, ØkoKraft, Adidas, NHO, Swix og Hapro. Ekspertkommentator i langrenn for NRK, Discovery (TV Norge), TV2 og Viaplay.Kristin Murer Stemland

Konstituert CEO, sportsjef og leder strategi og forretningsutvikling, Ski-VM Trondheim

Foredrag: Store arrangement som lokomotiv for nærings- og stedsutvikling.

Kristin er tidligere langrennsløper fra Trondheim. Hun har vært mange år på damelandslaget og har deltatt i både VM og OL. Etter endt langrennskarriere har hun som utdannet sivilingeniør. Hun har hatt ulike roller i næringslivet: Først som konsulent innen strategi og organisasjon i BDO, senere har hun vært leder for utviklingsmiljø i NTE, og nå leder for produkt og kundetilbud i Sparebank 1 SMN. Tiden frem til VM på ski i Trondheim i 2025 går fort. VM-prosjektet jobber nå med å planlegge alle detaljene i arrangementet, samtidig som man jobber med delprosjekter og aktiviteter på veien mot VM for å skape både engasjement og viktige ringvirkninger. Mange av prosjektene som pågår skal gi tilbake til samfunnet og næringslivet i et langsiktig perspektiv, og Kristin skal fortelle om ambisjonene VM har og hvordan de jobber for å oppnå disse ringvirkningene, samt også helt sikkert gi en oppdatering på status i arbeidet generelt.


Erik Røste

Administrerende direktør i Norengros Ødegaard AS og tidligere skipresident i Norges Skiforbund

Foredrag: 10 år som skipresident - behind the scenes

Erik Røste er født, oppvokst og bor på Gjøvik og er en ekte Vind-gutt med Vindplassen og Norges lengste lysløype som nærmeste nabo. Erik startet som skitrener på Vind som 17 åring for 45 år siden, med 8-10 år gamle jenter og gutter. Det var starten på et langt liv innen idretten. Etter studier ved Norges Idrettshøgskole var han landslagstrener og sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund fra 1990 til 1998. I 15 år fra 1998, arbeidet Røste i ulike stillinger i sportsbransjen, blant annet som innkjøpssjef i Adidas Norge og som administrerende direktør i Sport 1 Gruppen og Bj-Sport. De siste 10 årene har han vært president i Norges Skiforbund. Norges Skiforbund forvalter en historie og en kulturarv med stolte tradisjoner. Erik vil fortelle om hvordan det har vært å lede norsk skisport i en periode med fantastiske resultater, men også med vanskelige saker.


Tonje Sagstuen

Direktør ansvarlighet, samfunn og kommunikasjon i Norsk Tipping

Foredrag: Norsk Tipping i et samfunnsperspektiv.

Norsk Tipping er hele folkets spillselskap. Hovedoppgaven er å tilby attraktive og konkurransedyktige spill i ansvarlige rammer hvor hele overskuddet går tilbake til frivilligheten. I fjor ga det nesten 6,3 milliarder kroner til alt fra fotballbaner, ballbinger, turstier, beredskap i fjellet og på sjøen og instrumenter til korps. Likevel utfordres den norske pengespillmodellen daglig fra flere hold. Står den seg inn i framtida? Tonje Sagstuen tiltrådte stillingen som kommunikasjonsdirektør i 2014. Hun er utdannet adjunkt og har mastergrad i flermedial ledelse fra BI. Hun arbeidet i mediebransjen i cirka 16 år, sist som ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad. Nå har Tonje blant annet ansvaret for kommunikasjon på selskapsnivå, ansvarlig spill, samfunnsansvar og bærekraft, sponsorvirksomhet, sikkerhet og juridisk enhet.


Arvid Sulland

Konsernsjef i Sulland Gruppen

Foredrag: «Mangel på prestasjonsangst» i dialog med Åge Skinstad.

Fra etableringen av Sulland Bil på Gjøvik i 1984 har det familieeide bilkonsernet vokst til 38 bilforhandlere og representerer i dag 12 ulike bilmerker, 1100 medarbeidere og lokalisert i 22 ulike byer i Norge. Arvid kommer til konferansen for å snakke nærmere om «dæ du har lyst tæl får du tæl»


Atle Kigen

Kommunikasjonsjef Aker ASA

Foredrag: Vind-vinn: Idrett & næringsliv.

Norsk langrenn og Aker har begge opplevd mot- og medvind, og oppnådd store prestasjoner. Hvordan samarbeidet NSF Langrenn og Aker mens vi var hovedsponsor? Hva oppnådde vi sammen på og utenfor idrettsarenaen? Hvordan styrket dette samarbeidet Aker som gruppe av selskaper, og hva vi har oppnådd i næringslivet ved å dele på kompetanse og erfaring. Akers nye satsing i langrenn: Team Aker Dæhlie. Langløp, allround/FIS og para – Et inkluderende lag i praksis.


Bjørnar Erikstad

Daglig leder Stiftelsen VI

Foredrag: En idrett – hvordan bli bedre sammen.

Bjørnar Erikstad måtte gjennom 25 operasjoner for å kunne gå. Og ingen trodde han kunne bli en seiler med korte armer. Fem VM-medaljer og ni NM-gull, alle i åpen klasse, sier noe om at antagelser ofte kan være feil. Stiftelsen VI ønsker at flere skal få muligheter til å prestere. Om det er på idrettsarenaen eller en helt annen. Samfunnet må utfordres til å tenke litt annerledes for å inkludere alle. Det er denne ubalansen mange opplever som Stiftelsen VI ønsker å endre.


Nils Ingar Aadne

Komiker og langrennsløper

Foredrag: «Gleden av å prestere» et underholdningsforedrag om Prosjekt Toppidrett.

Nils-Ingar ryddet kalenderen i et år for å være langrennsløper på heltid i en sesong og satt i gang det han kalte Prosjekt Toppidrett. Det ble starten på seks sesonger i langløpssirkuset, med oppturer og nedturer. Han ble del av nytt miljø, fikk nye venner og en ny lidenskap. Han har trent med de beste, sett miljøet innenfra og erfart hvorfor de er nettopp det, best. Han har satt seg hårete mål og lagt ned tusenvis av treningstimer i forsøket på å nå dem. Og for å finne ut, hvor god kan jeg bli? I underholdningsforedraget «Gleden av å prestere» tar Nils Ingar dere med inn i Prosjekt Toppidrett og inn i hans verden hvor det å sette seg mål og det å få oppleve gleden av å prestere står i fokus. Han snakker enkelt om hvordan han jobbet i hverdagen for å stadig bli en bedre skiløper. Noe han også ble. Han snakker om hva han sitter igjen med fra idretten og hva den kan bety når livet brått tar nye vendinger. Han deler av det han har lært, om feil og smeller, vilje og trivsel – alt pakket inn i mye humor. Og kanskje får du også svaret på hvor god han ble? Selv om foredraget tar utgangspunkt i idrett, er det først og fremst en underholdende fortelling om å gi alt for å nå dine mål og om gleden av å prestere på alle nivåer, uansett hva du holder på med.

811 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page