top of page

Akevittfestivalen 2022

Nå er det endelig tid for akevittfestival på Gjøvik og vi har satt sammen en oversikt over hva du kan se & gjøre under festivalen. Det er et stort program som burde romme noe for enhver smak.

«Festival på budsjett»

Det er mange gratis aktiviteter å ta seg til under Akevittfestivalen. Det store matmarkedet «Mætt ta Mat» befinner seg i Storgata og går helt ned i Strandgata mot CC Gjøvik. Her kan rusle blant utstillere som blant annet Oluf Lorentzen med Gourmetoster fra de beste ostehusene i Europa, Kjelstad Bakeri, Tine, Toten SUPPER med råvarer rett fra bonden, Gausdal Mat, Viggo’s kjempegode smultringer, CC Mat, CC-honning - kortreist honning fra våre byens egne bier, Balke Kaffe, Grimaas Bryggeri, Spekeboden og mange flere!


Fahlstrøms eget akevittelt er en storslager under festivalen! Vi anbefaler å ta turen hit for livemusikk og underholdning rett ved Panparken, midt i smørøyet av Gjøviks uteliv. Lørdag kveld er det gratiskonsert med selveste Yankee. Kaffka har også sitt festivaltelt der det er for hatten konsert med Frifant på lørdag kl. 14 og søndagsjazz for slitne festivaldeltakere, med Turid Nikolaisen og Jostein Størkersen. Khalles Corner setter også opp sitt eget festivaltelt der det er gratiskonserter gjennom hele helgen.


Endelig kan vi i samarbeid med Bilia ønske Arne Brimi velkommen til Norsk Akevittfestival. Brimi er kjent for å kombinere norske mattradisjoner med det moderne, internasjonale kjøkken - og ikke minst dialekta si. Brimi griller og deler ut smakspøver på Falkhjørnet torsdag 29.september kl. 14. Han lager mat med gode lokale ingredienser fra Toten Kjøtt og serverer Brimis egen multe-dessert. Arrangementet er åpent og gratis for alle.


For første gang skal det arrangeres NM i akevittcocktails, og det skjer på Gjøvik. Hit kommer det ypperste av bartendere Norge har å by på og du kan følge de live i foajeen på Quality Hotel Strand på lørdag kl 11-16.


Lørdag kl 13 er klart for årets Kokkekamp. Leif Anders Wentzel konkurrer mot byens kokketalent Mikkel Skjellen-Larsen. De konkurrerer på tid om hvem som lager den beste retten, live fra scena på CC Gjøvik. Stig Furuseth har tatt turen tilbake til Gjøvik og er dommer for begivenheten. Dette blir som alltid spennende!

Se hele programmet her: www.akevittfestivalen.no/program


«Matelskeren»

Det er ikke mangel på god mat når akevittfestivalen setter i gang. Her finner du en fin oversikt over alle matarrangement under festivalen.


Fredagen kan Bli med på en lærerik aften med spekemat & akevitt på Quality Strand Hotel. Denne kvelden forteller to eksperter på hvert sitt område om kombinasjonen spekemat og akevitt - Svein Andreassen fra TIND i Grilstad og senior produktutvikler Morten Paulsen i Anora.


Fredag er det også ølsmaking med indosnacks på Kaffka. Tradisjonen tro serverer de fire ulike typer godt øl å smake på, sammen med like mange ulike smaksrike Indonesiske småretter. Dette er spennende smaker i kombinasjon og fremhever hva Norsk Akevitt-festival handler om.


Ost & Akevitt er en fantastisk kombinasjon. Sødmen fra nye sherryfat passer perfekt til mange smaksrike oster. Snertingdal Ysteri har 8 ulike oster i produksjon, og på dette kurset skal vi paire disse med 4 akevitter. Halvor Heuch fra Atlungstad Håndverksdestilleri har lang erfaring med å lage og lagre både oster og akevitt, og sammen med Torill fra Snertingdal Ysteri blir dette et smakfullt og lærerikt kurs hvor vi håper dere får testet noen kombinasjoner dere ikke har prøvd før på Quality Hotel Strand.


Oplandske Akevittvenner arrangerer Festlunsj for Gammel Opland sammen med Lasse Liten på Grand lørdag 1. oktober kl. 14. Du vil få servert en smakfull lunsjtallerken fra Lasse Liten med en søt avslutning fra Gjøvik Sjokolade. Passende øl fra Grimås Bryggeri og utvalgte Gammel Opland akevitter er valgt ut som smakfullt følge.


Bli med på en kveld på ærverdige Samfundet med en Opera Gourmetmiddag med Gunda-Marie Bruce. Her får du en nydelig tre-retters med drikke pakke og en fantastisk kulturell opplevelse. Hjertelig velkommen til en uforglemmelig, kulinarisk opplevelse!


Drengestua ønsker velkommen til festmiddag på Gjøvik gård med 4 retters middag med tilhørende drikkepakke med øl og akevitt. Om ønskelig kan middagen kombineres med omvisning og smaking på Holmen Brænderi samme ettermiddag.


Bli med på en 4 retters festmiddag på 37Eatery med akevittsmaking og foredrag med Master blender Jon Bertelsen fra Det Norske Brenneri.


Årets festmiddag på Fahlstrøm er en sharingmeny av ypperste kvalitet. Fra de beste leverandørene i Norge. Her får du servert Sjøkreps med klassisk tilbehør , Greater Omaha T-Bonestek med sesongens beste råvarer og Fahlstrøms eminente friske Key Lime pie.


«Musikkelskeren»

Det er et godt uthvilt CC Cowboys som etter frivillige og ufrivillige pauseår endelig skal ut og spille igjen. Bandet har brukt de siste årene til å gå inn og ut av studio, skrive nye låter og øvd på gamle låter. Nå er bandet endelig klar for en omfattende aktivitet. -Lyden og synet av publikum, med allsang, liv og applaus, dere er ønsket, ventet og savnet. CC Cowboys spiller i festivalteltet på Jernbanetorget fredag kveld kl 21.


Lørdag kveld er det duket for konsert med The Beat Boys og gjesteartist Marie Gram i festivalteltet. De spiller nye og eldre hits fra artister som Bruce Springsteen, The Killers, Robyn, Elvis Presley, Di derre, Marius Müller, Tina Turner, Bryan Adams og mange flere. Det er gratis inngang i teltet denne kvelden.


I tillegg til disse byr Akevittfestivalen på konserter med Yankee, For hatten med Frifant, Rune og Vidar, Flimmr, Hennessy Blues band, Land Rovers og Hilijacks.


Nytt av året!

Sip & Paint! Klokken 13 lørdag 1. oktober arrangeres det Sip & Paint på Samfundet! Sip & Paint passer for alle som ønsker å ha en sosial og hyggelig dag, enten sammen med venner, familie, kollegaer eller andre du liker å henge med. Man trenger ingen forkunnskaper for å delta og instruktøren guider dere steg for steg gjennom motivet. En akevittcocktail er inkludert i prisen.


Strikk & Drikk! Ta med strikketøyet og nyt en deilig lunsj i de koselige stuene i Drengestua på Gjøvik Gård. Hva med å strikke en flaskevarmer til favorittakevitten eller en akevittgenser? Lunsjen består av et utvalg av norske oster og spekemat, godt brød og pisket smør, samt en søt avslutning på måltidet. Inkludert er også akevittplanken med 4 x 1 cl akevitt. Bli med på Strikk og drikk i Drengestua lørdag 1. oktober klokken 13.


Cocktailkurs med Stian Wehus! Nå kan du lære deg å lage akevittcocktails fra den aller beste! Stian Wehus har vunnet NM for bartendere 3 ganger, og har en 4. plass og en 2. plass fra verdensmesterskapet for bartendere, sistnevnte i Kina 2019. Bli med på Cocktailkurs med Stian Wehus fredag 30. september klokken 18 eller 20.


Hvis du lurer på hva mer som skjer, sjekk ut www.akevittfestivalen.no/program


178 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page