top of page

Tips til ting å gjøre for familien

Updated: Feb 17


1. Gå på skøyter på Stadion

Gå på skøyter på Gjøvik Stadion eller Fastland! Ta med niste, eller kjøp en kosepakke fra Lasse LitenCC Gjøvik. Skøyteisen på Gjøvik stadion er åpen 09.00-21.00 på hverdager og 10.00-18.00 på helg!

2. Kos dere på Mjøspromenaden

Nyt en fin vinterdag langs Mjøspromenaden. Ta med familien på en ekskursjon, smør nistepakker og ta med kamera - for langs Mjøsa er det mange fine steder man kan ta familiebilder!


3. Familiefilmer på Gjøvik Kino

Gjøvik Kino er det åpent hele vinteren. Se en familiefilm sammen! Nå går for eksempel Magiske Maurits og hans gløgge gnagere og Astrix & Oblix i dragens rike.
4. Familieverksted!

Kos dere hjemme med familieverksted. Dere kan tegne tegninger til veggene og pynt opp litt ekstra!
5. Lag snølykter

Snølykter er superenkle å lage! Legg tettpakkede snøballer i en ring, legg neste lag med snøballer oppå ringen, men litt lenger inn mot sentrum, slik at lykten skrål innover – fortsett slik til topps. Hvis du ønsker at lyset skal vare lenge, kan du kjøpe batteridrevne telys.


6. Nyt byens restauranter

Ta med familien ut for å spise en god middag på en av byens restauranter. Hos Fahlstrøm spiser barn under 12 år gratis fra barnemenyen per voksen som spiser hovedrett. I tillegg tilbyr byens restauranter både hjemkjøring og takeaway. En oversikt over byens spisesteder finner du her.

7. Ak med akebrett på Bergsjordet

Bruk en dag på Bergsjordet sammen med familien! Ta med akebrett, noe å spise på og ha kakao på termos. Trenger du en god oppskrift på kakao, finner du det her.

8. Kos dere i skisporet

I Gjøvik finner du skispor for både rusletur og trening. Ta med appelsin og kvikklunsj på tur med familien! Her ser du en oversikt over skiløypene.

9. Bak boller eller kanelsnurrer

Hvis det er for kaldt for å være ute, kan dere kose dere inne med baking! Bak boller eller kanelboller som dere kan kose dere med foran peisen. Oppskrift finner du her.
10. Besøk Bybadstua

Friluftshuset ligger ved seilbåthavna i Fredevika, langs Mjøsstranda på Gjøvik. Friluftshuset kan bookes av både privatpersoner og bedrifter. Når du skal booke badstuen kan du enten kjøpe en enkeltbillett eller leie hele huset. Isbad med familien før dere slapper av i badstua.11. Dra på fisketur

Hele kommunen har et felles fiskekort, men i selve Mjøsa er det ikke nødvendig med kort! Ta med familien på fisketur en dag det er mildt i været.12. Prøv appen "Byvandring"

Med appen "Byvandring i Gjøvik" kan du besøke, samle og lese om statuer, kunstverk og minnesmerker rundt i Gjøvik med mobilen. En morsom og lærerik tur for hele familien!

13. Gå Pilgrimsleden

Lengden på turen kan du bestemme selv avhengig av hvor du velger å starte og avslutte turen på leden.

Bruk pilegrimsleden.no til å planlegge DIN TUR med Gjøvik som utgangspunkt.


14. Funpadel

Spill padel med familien i vinterferien! Hos Funpadel Gjøvik kan du leie utstyr og bane, og nyte mange timer med aktivitet med familien. Les mer om Funpadel her.

768 views

Recent Posts

See All
bottom of page