Spire i Påsken

Å så karse er en enkel og hyggelig aktivitet som gir raak gevinst.

Karsefrø spirer raskt i påsketider så barna kan raskt få "høste inn" og bruke karsen i salat eller på brødskiva.


Dette trenger du:

  1. Karsefrø ( Floriss CC, Mestergrønn, Aashaug)

  2. Eggeskall, melkekartong eller beger av noe slag

  3. Bomull eller jord

  4. Vann

Velg beholder og legg jord eller bomull i. Fukt jorda/bomullen med og strø karseføene over. Karsefrø trenger kun kontakt med underlaget, ikke å trykkes nedi.

Sett beholderen på et lyst sted og allerede etter et par dager kan man se karsen spire. Pass på å holde det fuktig da frrøene trenger det for å spire.


Når skuddene har blitt et par-tre cm lange kan du høste de inn og bruke de på brødskive eller i en salat. Karse er spesielt godt på skiver med leverpostei!



25 views

Recent Posts

See All

Dekke

Frostrøyk/2020

Kontakt oss

ByLIV ønsker innspill fra innbyggere, foreninger, butikker og andre som vil være med å gjøre Gjøvik til en enda bedre by. Ønsker du å bidra, eller har du gode forslag, ta gjerne kontakt med oss.

SOME

  • Facebook
  • Instagram

EPOST      post@gjovikby.no

ARRANGØR?  Registrer ditt arrangement her!

Siden driftes av

Besøk vår

samarbeidspartner:

visit_innlandet2020.png

HOLD DEG OPPDATERT

Få nyhetsbrev om Gjøvik-happenings!