Påskebakst
Updated: 2 days ago
Baking er en flott aktivitet å gjøre med familien både før og i Påsken. Gjøvik er heldig som har flere lokale bakerier og de deler gjerne litt inspirasjon med oss til påskeforberedelsene.

Gunnhild fra Næss Hjemmebakeri pleier å bake boller til Påske og har delt sin oppskrift med oss:
Dette er den bolle oppskriften jeg bruker når jeg baker på kjøkkenet hjemme. Og det gjør jeg faktisk innimellom.
Denne oppskriften er også fin som grunnoppskrift for all søt hvetebakst.
Du kan lage klippekrans, kringel, skolebrød, sjokoladeboller eller hva du ønsker av den.
Nedenfor er oppskriften og fremgangsmåten beskrevet.
Men husk!! Den viktigste ingrediensen når du baker gjærbakst er GOD TID.
Deigen må eltes og heves så lenge det trengs for at resultatet skal bli bra.
Kos deg med baking hjemme.

Hveteboller.
6 dl melk
1 kg hvetemel
150 g sukker
3 ts havsalt
3 ts kardemomme
50 g gjær
150 g smør
Melk til pensling.
· Har du ikke havsalt, bruk 1 ts vanlig salt.
· Jeg bruker melk til pensling, da kan de som ikke tåler egg også spise bollene.
· Her bruker jeg fersk gjær, liker det best. Men det går fint å bytte den ut med tørrgjær.
Slik gjør du:
Varm melka til ca. 30 grader
Smelt smøret i melka.
Bland alt, bruk helst kjøkkenmaskin.
Eltes i 3 min på lav hastighet
Eltes videre i 7 min på høyere hastighet.
VIKTIG å elte deigen i 10 min, da blir bollene best!!
Legg et håndklede eller en plast film over rørebollen, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Bak ut bollene, og la de heve til dobbels størrelse
Stekes på 200 grader i 8 – 10 min.
Avkjøles på rist.
NYT OG KOS Deg 😊