Lammelår
Mange forbinder Påsken med et godt lammelår. Lammelår er tilgjengelig i de fleste matbutikker på Gjøvik. Her er noen gode tips for et godt måltid med lammelår.

Du kan trygt begi deg ut på "beining" av lammelår på egenhånd. Det er en oppgave som er gøy å mestre.
Trykk HER for matprat sin trinn-for-trinn.
Når du er ferdig med beiningen er det klart for å gni steika med krydder.
Salt og pepper er obligatorisk.

Andre smaker som er godt som krydder på lammet er:
Rosmarin eller Oregano
Appelsin
Hvitløk
Steking
Sett på ovnen på 180 grader mens du bruner steika i stekepannen med godt smør. Dette setter i gang stekeprosessen og fortsetter når du setter den i ferdig oppvarmet ovn.
Alle ovner er forskjellig derfor er steketermometer er viktig for et godt resultat. Uavhengig av steketid og temperatur i ovnen er dette gradene i steika det skal ende i:
65 °C for medium stekt
70 °C for medium pluss
75 °C for gjennomstekt
Lam er godt til mye men spesielt godt med vekster fra jorden. Vi anbefaler fløtegratinerte poteter og ovnsbakte rotgrønnsaker som gir retten både saus og sødme.
Kos dere!