• lundsaunet

Hele familiens sommerby

Updated: Jun 16

Gjøvik er en fantastisk sommerby for de små, og som virkelig viser seg fra sin beste side når sola glitrer i Mjøsa. Gjøvik er fylt av diverse morsomme og spennende aktiviteter for hele familien. På flere av disse er det også gode muligheter for å slippe barna helt løs, noe som foreldre ofte setter like stor pris på. Hvis det skulle oppstå en regnværsdag, så har vi løsningen på det også.Gjøvik Sjokolade


Midt i gågata på Gjøvik finner du en liten butikk med søte fristelser for alle! I sommervarmen frister kanskje spesielt den fantastiske hjemmelagde gelatoen (italiensk is). Denne finnes i et utall forskjellige smaker! Ellers er butikken kjent for sjokoladen sin. Sjokoladen som produseres på Gjøvik Sjokoladefabrikk er såkalt kouverture-sjokolade, som inneholder mer kakaosmør enn «vanlig» sjokolade, og må tempereres under produksjon. Til og med barna smaker forskjell! I butikken får du kjøpt konfekt, marsipan, ren sjokolade med og uten sukker, gaver og sjokoladefigurer.


Les mer på: http://www.gjoviksjokoladefabrikk.no/

Stenberg

På amtmannsgarden Stenberg i Vestre Toten har tida stått stille. Parken og det helt originale tunet fra åra rundt 1814 er like vakkert som det er gammelt. Her bodde eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, kona Ditlevine og deres barn etter dem. Inne i kafébygningen har Mjøsmuseet en ny utstilling om kvinnene i amtmansfamilien som bodde på Stenberg. Amtmaninnens egen kokebok har hedersplass og kafeen «Ditelvines utsikt» serverer deilig mat inspirert av hennes kjøkken.


Les mer på: https://mjosmuseet.no/stenberg


Vitensenteret

Vitensenteret Innlandet er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. De besøkende kan være med på spill og utstillinger innfor temaer som menneskekroppen, verdensrommet, energi og matematikk. Hver dag klokken 13 er det også fellesaktiviteter sammen med vitenvertene. Vitensenteret ligger rett ved den idylliske byparken Gjøvik Gård, så et besøk her kan godt kombineres med uteaktiviteter.


Les mer på: https://vitensenteret.no/325 views

HOLD DEG OPPDATERT

Få nyhetsbrev om Gjøvik-happenings!

Kontakt oss

ByLIV ønsker innspill fra innbyggere, foreninger, butikker og andre som vil være med å gjøre Gjøvik til en enda bedre by. Ønsker du å bidra, eller har du gode forslag, ta gjerne kontakt med oss.

E-POST

SOME

  • Facebook logo

ARRANGØR? LEGG INN DITT ARRANGEMENT HER:

SIDEN DRIFTES AV

Gjøvikkommune_cmyk-01.png
BvG_logo.png

Gjøvik er en del av Innlandet, for aktiviteter utenfor byen, besøk:

© 2020 FROSTRØYK