top of page

Aktiviteter for høstferien til små og store

Updated: Oct 8, 2021


1.

Gjøvik Sjokolade er byens egne sjokoladefabrikk. Tenk å kunne få spise helt nylaget sjokolade i alle former og farger. Ved utsalget i Storgata er det også mulig å kjøpe seg en milkshake eller nyte nylaget gelato i spennende smaker.


2.

Vitensenteret Innlandet på Gjøvik er fylt med aktiviteter og eksperimenter innenfor naturvitenskap, matematikk og teknologi for store og små! 11. oktober er det Høstxperimenter 2021 på vitensenteret!3.

Gjøvik kino er en av regionens mest moderne kinoanlegg og har til enhver tid barnefilmer på programmet. De har også deilig nypoppet popcorn i kiosken. I høstferien går det flere barnefilmer: Den magiske månereisen, Paw patrol, Jorden rundt på 80 dager og Croods - en ny tid.


4.

Gjøvik Klatrepark holder åpent utover høsten og har løyper for alle ferdighetsnivåer. En morsom aktivitet for hele familien i høst! Gjøvik Klatrepark holder åpent til 17. oktober.

5.

Bowling 1 på Gjøvik tilbyr både bowling og megazone. Her kan man tilbringe en morsom dag med hele familien. I tillegg har de alltid noe godt å by på i kiosken hvis man trenger en pause.6.

Gjøvik Bibliotek har mange ulike aktiviteter til barn utover høsten. De tilbyr eksempel tegnekurs for barn, skrivekurs for ungdom og åpne lesesirkler.
7.

Sopp-plukking med hele familien er en morsom og lærerik aktivitet. I skogene rundt Gjøvik finnes det mange delikatesser. Ta på turklær, kjøp en bok om ulike sopparter, ta med kniv og kurv og kos dere i skogen på en fin høstdag.
8.

Gjøvik Gård er et hyggelig sted å gå en tur i høstværet, eller dra på piknik. Smør med dere niste, eller plukk opp en kosepakke fra Lasse liten. I tillegg er det mange morsomme lekeapparater på Gjøvik Gård!
9.

Flere butikker tilbyr morsomme leker og klær til barn. Kjøp leker eller aktiviteter for både inne- og utevær. Extra Leker har et stort utvalg av puslespill og brettspill som passer perfekt til innekos på en kald høstdag. Sirkus Rebell har mange morsomme leker til små. Det er alltid litt stas for de små å avslutte en shoppingrunde hos Funky Frozen Yoghurt på CC Gjøvik.
10.

Egon har mat for hele familien. Kanskje det frister med en pizza, eller hva med en Sweet & Sour Chicken? De har en stor meny, man finner noe for en hver smak.
11.

Lag fin høstpynt! Plukk med deg ulike stråtyper, lyng og kongler. Tørk det og bruk det som pynt på fat eller oppi blande vaser. Frys ned mose, lyng og bærbuketter og ta det opp igjen i desember for å dekore julebordet med det. Tørk og press høstløv, laminer det eller lim på fin kartong og pensl over med noe som gjør at det holder seg.


12.

Lag verdens beste kakao. Kos dere med en deilig kopp kakao foran peisen i høstferien, mens dere spiller et brettspill.


13.

Dra på telttur sammen, enten om det er i hagen eller lenger unna. Pakk med dere noe godt å spise, og kos dere sammen på telttur. Eller kanskje dere ønsker å sove i hengekøye?14.

Frisbeegolf er gøy for hele familien.

Ta turen opp til Øverby eller til Karidalen for en aktiv og morsom dag ute med familien.

Obs! Ta med egne frisbee'er eller lån hos BUA.

15.

Lag en tidskapsel! Hele familien velger ulike ting de ønsker å ha med, noe som er typisk for akkurat dette året, man har det i et skrin eller en boks (som tåler å være i jorden) og graver det ned i hagen.
16.

Hovdetoppen er en fin plass med utsikt over hele byen. Rusle opp til toppen og avslutt med en liten piknik i ruinene.

17.

En dag på Eiktunet er morsomt for store og små. Gå på oppdagelsesferd mellom de gamle bygningene og avslutt dagen med et kafé besøk på Eiktunet Kafé der de serverer vafler og kaker.18.

Lekeland1 er et opplevelsessenter for barn mellom 0-12 år. Barna får fysisk aktivitet mens de leker, og lekene er tilpasset alle barn!

19.

Det er mange fine sykkelruter i Gjøvik. Ta med hele familien på en sykkeltur i høstferien!

20.

Gå på byvandring i egen by! Går man en tur rundt i Gjøvik kan man se en rekke kunstverk av ulike slag. Ved hjelp av appen "Byvandring i Gjøvik" kan du enkelt få oversikt over alle.
249 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page