top of page

Førjulstid sammen med familien

Updated: Nov 22, 2022

Det er mange fine og koselige aktiviteter man kan finne på sammen med familien i førjulstiden. Her er noen forslag fra oss for å gi dere skikkelig julestemning!


1. Gå på Julemarked

Jul på Gjøvik Gård er en koselig start på førjulstiden. 26. og 27. november kan man gå rundt juletreet ute på tunet, besøke eventyrfortelling i stuene inne eller nyte gode smaker og lukter ute. Les mer om arrangementet her2. Ha juleverksted

Juleverksted med barna er alltid en morsom førjulsaktivitet! Mal julemotiver på steiner, dekorer ispinner eller lag koselige julenisser av garn.

Se noen eksempler her3. Se "Teddybjørnens jul"

Se "Teddybjørnens Jul" på Gjøvik kino. Filmen er inspirert av Alf Prøysens «Teddybjørnens vise» og er en morsom og sjarmerende julefilm for hele familien.
4. Ta årets familiebilde i julekula

Besøk "Julekula" på Jernbanetorget. Ta et hyggelig familiebilde som kan henges på veggen, eller bare nyt alle de fine lysene og stemningen sammen.

5. Lag snølykter sammen

Snølykter er superenkle å lage! Legg tettpakkede snøballer i en ring, legg neste lag med snøballer oppå ringen, men litt lenger inn mot sentrum, slik at lykten skrål innover – fortsett slik til topps. Hvis du ønsker at lyset skal vare lenge, kan du kjøpe batteridrevne telys.
6. Gå på nissens stolpejakt

Nissens har i år satt ut en egen stolpejakt i førjulstiden. Fra 25. november til 23. desember vil det være mulig å gå selveste nissens stolpejakt, på jakt etter 12 stolper som er plassert i Gjøvik sentrum.


8. Lag julekort

Lag hjemmelagde julekort til noen du er glad i! Finn frem tegnestifter, ark av ulik farge og la fantasien løpe løpsk. Hvis du skulle trenge litt inspirasjon: https://www.babysits.no/fellesressurser/2118/morsomme-juleaktiviteter-for-barn-2020-juleverksted-oppskrifter-fargeleggingsark/
9. Spis på en av byens restauranter

Kos dere på en av byens restauranter i førjulstiden. Hva med en julemiddag ute for å få en kickstart på julestemningen? Se våre restauranter her

10. Putti Plutt Pott

Søndag 11. des. 2022 klokken 15:00.

Putti Plutti Pott gir deg magisk julestemning i Fjellhallen! Julefortellingen om Putti Plutti Pott er en av Norges mest populære førjulsfortellinger. Det blir ingen skikkelig julestemning uten sangene og historien om den lille nisseguttens reise med Julenissens trylleskjegg! Dette er en klassiker som hører julen til - en helaften for hele familien.

Les mer her11. Langåpent i sentrum

8. desember er det langåpent i sentrum. Ta med familien ned til byen for å kjenne på julestemningen med musikk i gata, julepyntede butikker, Pepsi Max bussen og utstillere. For deg som ikke har tid, vil det også være mulig å få kjøpt alle 7 slag denne dagen! Nissens hjelper vil også være til stede denne dagen for å dele ut pepperkaker.

187 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page