top of page

Afternoon Tea på Samfundet

Samfundet Gjøvik fylles med kulturarrangementer og Afternoon Tea denne vinteren. Arrangementsansvarlig Kjersti Linnerud byr på nyoppussede lokaler og masse hygge i trygge omgivelser.



Det var et gammelt og skjevt bygg med masse personlighet Kjersti Linnerud tok over for tre år siden, og siden da har det foregått en historisk tilbakeføring av bygget. De gamle tømmerveggene er hentet frem, i storsalen i andre etasje skal det ærverdige buetaket med synlige bjelker komme til sin storhet igjen og de gamle stuene og barene er oppgradert til gammel-ny stil.

«Vi har skapt fargepaletten i hele huset ut fra noen gamle malingsspann vi fant på loftet, så Samfundet skal til slutt stå historisk korrekt, men selvfølgelig med alle moderne tilbud,» sier «bestyrerinnen», som hun spøkefullt kaller seg selv.



Elegant teselskap

Og hva passer vel bedre da enn å introdusere den britiske Afternoon Tea? Lekre sandwicher, nybakte scones, cakepops og te – eller til og med et glass boblende forfriskning hvis det frister mer. Servert i de fine stuene på Samfundet annenhver lørdag gjennom vinteren, presentert av servitører i hvite hansker og med florlette blondeforklær for å få den helt rette følelsen. Det er hvite duker, friske blomster, levende lys, gammeldags servise og treetasjes fat med firelags sandwicher.

Linnerud er likevel raskt fremme med å forsikre om at de ikke prøver å gjøre seg adelige.

«Vi er tross alt et arbeidersamfunn, så vi jåler oss ikke til. Faktisk var Afternoon Tea en møteplass for kvinnerettsforkjempere og de britiske kvinnenes kamp for stemmerett, og det er midt i blinken for Samfundets stil,» forklarer hun.



Tekst: Vibeke Lindstad Degn-Petersen

Foto: Jostein Tollefsrud

391 views

Recent Posts

See All
bottom of page